Methode

“U bent wat u eet”  is een bekend gezegde. Iedereen weet dat witte suiker niet zo goed is en dat we maar beter ook niet te vaak snacks uit de muur moeten eten. De schijf van … geniet algemene bekendheid! Toch lukt het veel mensen niet om een optimale gezondheid te bereiken.

“Uw voeding is uw geneesmiddel, uw geneesmiddel is uw voeding” zei  Hippocrates al heel lang geleden.

Heel lang is dus al bekend dat goede voeding van groot belang is! Tegelijk is het vandaag niet eenvoudig om de juiste keuzes te maken en te weten wat er individueel nodig is. Immers ook officiële voorlichting geeft slechts informatie over aanbevolen hoeveelheden essentiële voedingstoffen om te voorkomen dat men gebreksziekten krijgt. Dat is iets anders dan een goede gezondheid. Deze gemiddelde waarde van aanbevolen hoeveelheden houdt ook geen rekening met de individuele situatie en opname mogelijkheden van het individu.

Orthomoleculaire voedingsleer en geneeskunde werkt uitsluitend met voeding en voedingsstoffen om iemand gezond te houden en als een manier om mensen te helpen bij ziekte en voorkomt daardoor meestal hinderlijke bijwerkingen.

Orthomoleculaire geneeskunde heeft een wetenschappelijke basis. Door middel van Orthomoleculaire therapie kunnen veel ziekteprocessen positief worden bestreden. De therapie bevordert het: afvoeren van afvalstoffen; aanvullen van tekorten; aansterken door optimale voeding. Een preventief orthomoleculair verantwoorde levenswijze kan veel bijdragen aan een gezond leven. Het toegepaste voedingsadvies en de behandeling (zo nodig met behulp van voedingsupplementen) wordt speciaal op de persoon afgestemd. Echter… een stofwisseling veranderen vergt geduld en inzet!

De term”orthomoleculair” betekent: De juiste moleculen. Met moleculen worden hier vitaminen, mineralen, (co)enzymen, aminozuren, flavonoïden en andere belangrijke voedingsstoffen bedoeld.