Advies

“Op je gezondheid” zo klinkt vaak de wens.  Een goede gezondheid gun je iedereen! Gezondheid is echter meer dan de afwezigheid van ziekte en is ook voor iedere persoon verschillend. Als je alle publicaties mag geloven wordt de gezondheid van veel mensen voortdurend bedreigd. Veel mensen ervaren ook dat ze niet over een optimale gezondheid beschikken of beperkt worden in hun mogelijkheden door ziekte.

Obesitas (overgewicht), hypertensie (hoge bloeddruk), te hoog cholesterol, suikerziekte (type 2), dementie, depressie, overbelasting door stress, stille ontstekingen (bijvoorbeeld aan: bloedvaten, gewrichten, hersenen, darmwand),  kanker, etc. etc. worden wel de westerse beschavingsziekten genoemd en miljoenen mensen hebben er in Nederland ook dagelijks hinder van. Deze ziekten lijken dus ook, meer of minder, te maken te hebben met de wijze waarop we we leven en eten.

Zowel de manier van leven als eten is een (individuele) keuze en heeft effect op de unieke gezondheidstoestand van ieder individu. Het lijkt er echter steeds meer op dat het maken van keuzes (te) moeilijk is omdat onze voedselkwaliteit door geur, kleur en smaakstoffen aangetast wordt en veelal de kennis over de effecten ontbreekt. Ook de etiketten op onze levensmiddelen met soms fraaie plaatjes en mooie teksten brengen ons in verwarring. Ons voedsel is ook door de productiewijze (o.a. bodemuitputting tav belangrijke mineralen) en bereidingswijze vaak al heel veel van de onmisbare gezondheidsbevorderende stoffen als mineralen, vitamines verloren. Of nog erger, grondstoffen in onze voeding zijn slecht voor de gezondheid (transvetzuren).

Zonder advies is het bijna onmogelijk geworden om een goede gezondheid te hebben en of te onderhouden. Neem nu contact op voor een vrijblijvende afspraak.